Gotu Kola: werking en de voordelen + beste supplement

Gotu Kola, ook wel bekend als brahmi, is een plant welke groeit in vochtige en warme klimaten. De plant komt voornamelijk voor in Zuid-Afrika, Midden-Amerika en Zuid-Amerika. Het is een zegen voor de werking van onze hersenen, want het houdt ons scherp. Wat zijn de andere werkingen van Gotu Kola en welke voordelen zijn er? Je leest het in dit artikel.

Wat is de werking van Gotu Kola?

Gotu Kola is een zegen voor de hersenen. Het houdt je mentaal scherp en het stimuleert je intellect. Het brengt echter ook balans, zuivert het bloed en het houdt de huid en het bindweefsel gezond. Brahmi kent dus een bijzonder fijne werking, maar wat zijn de voordelen nu precies?

Gotu Kola

Wat zijn de voordelen van Gotu Kola?

Gotu Kola, of brahmi, kent verschillende voordelen. Een belangrijk voordeel is dat het de werking van de hersencellen stimuleert net als dat het geval is bij ashwagandha. Het stimuleert de aanmaak van nieuwe hersencellen, wat na enkele weken al zichtbaar is.

Ook beschermt het goedje je zenuwstelsel. Het zorgt namelijk voor een toename van de zenuwgroeifactor. Dit zorgt niet alleen voor nieuwe zenuwcellen, maar ook worden bestaande zenuwcellen beter beschermd.

Goed om te weten is dat het ook ontgiftend werkt. Het beschermt de hersenen, je lever en de nieren. Jouw nieren en je lever moeten veel verwerken en een beetje hulp kan zodoende geen kwaad.

Als je vaak te maken hebt met stress en angst is het ook raadzaam om Gotu Kola te gebruiken. Het staat er namelijk om bekend om angst en stress te verminderen. De cortisolwaarden, die te maken hebben met een teveel aan stress, nemen namelijk af.

Tot slot verbetert het ook nog eens de bloedcirculatie en is het goed voor je huid. Al met al kent het dus talloze voordelen en is dit het proberen zeker waard.

Bijwerkingen van Gotu Kola

Gotu Kola wordt beschouwd als een veilig middel. Alleen in uiterst uitzonderlijke gevallen kan dit zorgen voor bijwerkingen. Hierbij zou het dan gaan om maagpijn, jeuk, misselijkheid of duizeligheid. Mocht je dit ervaren, is het raadzaam om de inname te stoppen. Ook kan je eventueel je arts raadplegen.

Het is niet raadzaam om brahmi in te nemen als je borstvoeding geeft of zwanger bent, wanneer je hepatitis hebt, wanneer je een operatie moet ondergaan of wanneer je een voorgeschiedenis met huidkanker hebt. Bij twijfels is het raadzaam om je huisarts te raadplegen.

Een voedingssupplement zoals Gotu Kola kan een evenwichtige voeding en een gezonde leefstijl niet vervangen. Wees er van bewust dat de evaluatie van de  gezondheidsclaims lopende zijn.

Beschikbaar als voedingssupplement

Gotu Kola is simpelweg beschikbaar als voedingssupplement. Er zijn verschillende formaten beschikbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld al potjes met 90 capsules beschikbaar. Wil je het eens proberen? Dan is het raadzaam om te beginnen met een kleiner potje. Als je een prettige ervaring hebt kan je nadien natuurlijk altijd een groter potje bestellen.

Gotu Kola capsule

CBD + Lion’s Mane + Gotu Kola (90 capsules)

De Gotu Kola capsules worden ontzettend goed beoordeeld door klanten. De capsules bestaan uit extracten van Gotu Kola, Lion’s Gate en CBD. Deze samenstelling zorgt ervoor dat het geheugen en de concentratie versterkt en de geest kalmeert. Ofwel een hoge kwaliteit capsule. 


€ 38,00
Per capsule: € 0,42

Bestel bij Cannabas

Conclusie

Het is echt een wonderplant en het heeft een brede en krachtige werking. Je zou het bijna magisch kunnen noemen en om die reden is het verstandig om dit maar eens te proberen. Het is aan te bevelen voor iedereen die zijn geheugen en cognitieve vaardigheden wil ondersteunen op een natuurlijke wijze.

Bronnen